≡ Menu

København – mye mer enn bare vind

Ett av de stedene jeg har reist som har imponert meg mye er Danmark og spesielt København. Denne byen byr på mye mer enn bare vind!

Jeg har vært flere ganger i København, og alle gangene reiste jeg og familien min med båt. Hvis du drar der når det er fint vær, er det helt fantastisk, men uansett været er det mye å oppleve både om vinteren og om sommeren.

Her er flere steder jeg sterkt vil anbefale deg å besøke om du er eller skall til København:

Den lille havfrue

Den Lille Havfrue

Bilde tatt fra standby.dk

Jeg fikk sett den verdensberømte bronsefiguren «Den Lille Havfrue» for første gang da jeg var i København i desember 2014. Det var mye snø og vind på den tiden og det var et stykke å gå fra båten så det var veldig kaldt, men da vi endelig kom fram etter en lang gåtur var det absolutt verdt det. Jeg likte den lille havfruen fordi jeg var og fortsatt er veldig glad i den gamle fortellingen til Hans Christian Andersen og den animerte Disney filmen fra 1989.

København Tivoli

København Tivoli

Bilde tatt fra tivolihotel-kobenhavn.com

Første gangen jeg var i København dro vi på Tivoli og det var veldig gøy, det er så mye spennende å gjøre der. Jeg koste meg veldig og møtte til og med en av barnehage venninnene mine som jeg ikke hadde sett på lenge, vi hadde en veldig fin dag sammen der. Jeg vil sterkt anbefale at du drar hit, og om du først er i København burde du ikke unngå å dra på Tivoli. Det er veldig gammelt og ser fortsatt ut som det gjorde i gamle dager med både gamle og nye attraksjoner. Det sies at Disneyland ble laget etter at Walt Disney så Tivoli og var veldig imponert over hvor fantastisk det var.

Nyhavn

Nyhavn

Bilde tatt fra danskebatene.no

Ett av stedene jeg fikk et veldig godt inntrykk av var Nyhavn, det var veldig fantastisk å gå rundt og se på bygningene på havna. Nyhavn er regnet som en av de fineste havnene i Skandinavia og det må nok være sant, den har mange godt bevarte gamle bygninger som fortsatt ser like bra ut. Mange av disse bygningene skal ha sett like ut da Hans Christian Andersen levde der. I tillegg er mange av de sjarmerende uterestaurantene åpne om sommeren med fin utsikt over havna. Langs havna ligger det en rekke eldre og flotte båter som sammen med de sjarmerende bygningene er med på å gjøre Nyhavn til perlen i København sentrum. Om det er fint vær er det en fantastisk mulighet til å ta en sight seeing tur med båt og se forskjellige turist attraksjoner fra havet.

København Zoo

Hvis du har lyst til å se mange flotte dyr er København Zoo det perfekte stedet å dra. Det tar ett par timer å ta hele runden. Da jeg var der så jeg giraffer, tasmanske djevler, sebraer og mye mer. Noen av dyrene hadde til og med unger.

Den blå planet

den-blå-planet-Danmarks-Akvarium

Bilde tatt fra takeoff.dk

Den blå planet er det største akvariet i Nord-Europa og er enda et sted du kan besøke om du er glad i dyr. Her kan du se mange forskjellige fisker og undervannsdyr.

Strøget

For de shoppeglade er Strøget det perfektet stedet å besøke, denne gaten byr på endeløst med butikker, fra mote til leker og i de små gatene i sidene kan du finne merke butikker. Det er også veldig fint der med en stor fontene i midten av det hele. Om du har lite tid og er sulten er du i gode hender her, rundt om i Strøget er det mange boder med alt fra kinesisk til de helt vanlige røde danske pølsene. Hvis du ikke er i nærheten av Strøget kan du fortsatt finne slike boder rundt om i hele København.

Transport

Fellestransporten i København er veldig bra organisert og det er mye billigere med taxi enn i Norge og t-banene er førerløse.

Jeg har hatt en like fin opplevelse hver gang jeg har besøkt København, og jeg har enda mye mer å se der.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment